Имам обострена форма на акне и в момента ми е предписано медикаментозно лечение с ретиноиди. Как мога да се справя със страничните ефекти?

Публикувано в Мнението на експерта

Изотретиноин е най-изписваната молекула при лечение при тежка форма на акне, защото се наблюдава висока и продължителна ефикасност при пациентите.  Търговското име  е Roaccutane, в най-общия случай лечението е с продължителност от 4 до 6 месеца. Молекулата изотретиноин действа върху намаляването секрецията на мастните жлези и регулира хиперкератинизацията в областта на космения фоликул. Това са две от причините за появата на възпалителна форма на акне.

girl-777468_640

Както всеки медикамент и при този се наблюдават множество странични ефекти, ето защо лечението трябва да бъде следено от лекар. Най-често срещаният ефект е  сухота на кожата. Симптомите са неприятни и включват стегнатост, опънатост, грубост, дискомфорт и сърбеж в засегната зона. В отговор на тези нужди, EauThermaleAvène създава серията CleananceHYDRA, програма, грижи за кожа, изсушена и иритирана от медикаментозно лечение и процедури. Тя се състои в две стъпки:

  • Почистване с Успокояващ измивен крем, който съдържа хидратиращи и подхранващи агенти, нужни за възстановяването на увредения хидролипиден филм.
  • Грижа за кожата с успокояващ крем. Той спомага за успокояване на зачервяванията, възстановяване на хидролипидния филм и за възвръщане комфорта на кожата. Препоръчително е да се употребява сутрин и/или вечер.

Тези продукти благоприятстват протичането на медикаментозно лечение и/или провеждането на дерматологични процедури.

 

416 Коментари

Коментирайте тук