Червени петна, мазна кожа и пъпки…какво да правим?

Публикувано в Мнението на експерта

“Здравейте,

имам проблем с кожата на лицето. Напоследък ми излизат много пъпки по лицето. С много неща се мажа, не ги стискам, защото не  е хубаво, поне така съм чела по форуми и по различни страници. Прблема е, че не изчезват. Не се махат, стават по-големи и червени и не знам вече какво да правя. Много ще съм ви благодарна, ако успеете да ми помогнете също и за още един проблем.  На бузите съм червена, имам червени петна винаги, не знам как да ги махна, а и от време на време кожата ми изглежда мазна.
Благодаря ви, ако ми отделите малко време и ми помогнете.
Лек ден ви желая.”

Венета

Здравейте Венета,

Когато третирате проблемна кожа е желателно да се ограничите до няколко продукта, които осигуряват хигиена и хидратация и е желателно да са от една серия, тъй като козметичните серии се разработват с цел продуктите да допълват действията си. Трябва да започнете с решаването на единият, по –належащ проблем и постепенно да включите и останалите грижи. Както и да полагате перманентни грижи.

Препоръчваме Cleanance измивен гел или мицеларна вода (демакиатор, без изплакване), в зависимост от Вашите предпочитания, и продукт за грижа TriAcneal вечер. Тази комбинация ще помогне за редуциране на несъвършенствата и проблема „лъщяща кожа”. Относно зачервяванията, съветваме да се обърнете към серията Antirougeurs и по-конкретно Fort концентрат сутрин и вечер, следвано от емулсия.

Подходящи за Вас процедури са химичните пилинги, които действат антибактериално на пъпките и освежават тена. Правят се 3-4 през 12-15 дни.

Надявам се отговорът да Ви е полезен. Д-р Паскова, Клиника Дерма Вита

 

11 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*