Какво различава акнето при възрастни от акнето при тинейджъри? Част 2

Публикувано в Мнението на експерта

Акнето в зрялата възраст най-често протича с поява на възпалени и гнойни пъпки, т.нар. папуло-пустулозно акне и по-често се разполага по долната половина на лицето и шията. Няма съществена разлика в начина на протичане на акнето в различните върастови групи.

Съветите на Avene в този случай са свързани с употребата за продължителен период на TriacnealExpert.

girl-924090_1280

В повечето случаи към лечение на върастово акне от специалист дерматолог е необходимо да пристъпите, когато използването на стандартни продукти за грижа на лицето не водят до подобрение. Ранната среща с дерматолог ще разреши по-бързо проблема ви и няма да се допусне влошаване на заболяването (поява на кисти, нодули, петна, белези – хлътнали и надигнати). Няма значителна разлика в лечението на акнето в различните върасти, важно е подходът да бъде строго индивидуален.

Противозачатъчните средства намират своето място в терапията на едно възрастово акне, тъй като често хормоналният дисбаланс е една от причините за възникването му. Много често жени, страдащи от поликистозна болест на яйчниците също имат акне. За уточняване на хормоналния статус на жените, се назначават определени изследвания и специалистът преценява дали да включи контрацептиви към терапията. Понякога за разрешаването на този проблем се налага допълнителното съдействие на гинеколози и ендокринолози.

240 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*