Химичен пилинг – ценен помощник в борбата с акне

Публикувано в Грижа, Съвети и трикове

chemical peel pic

 

Кожата е най-големият орган и най-важният аксесоар, поради което се нуждае от специални грижи, за да бъде в най-добра форма. Насочвайки мисълта в тази посока, някак естествено изниква идеята за дерматологични и естетични процедури, последен писък на модата. Сред морето от иновации в тази област има един ветеран – химичният пилинг, бетонирал своето място заради бързината и гарантираният ефект.

Доказал се с годините, химичният пилинг представлява отстраняване на повърхностния слой на епидермиса, с помощта на органични киселини. Тази дефиниция навява плашещи асоциации, но останете спокойни.

Всъщност, най-горният слой на кожата е изграден от мъртви рогови клетки, чието премахване разкрива една нова, по-нежна кожа и стимулира естествените процеси на възстановяването ѝ. Процедурата се извършва под вещия контрол на лекари дерматолози, които се грижат за Вашия комфорт.

Химичен пилинг се препоръчва с цел изравняване на кожния релеф, намаляване на порите и фините бръчки, третиране на пигментни петна и лунички и е ценен помощник в борбата с един от най-разпространените кожни проблеми – акнето и последиците от него (повърхностни белези, разширени пори).

Грижата за кожата, след тази процедура, трябва да е насочена в посока хидратация и слънцезащита, без значение от сезона.

С любезното домакинство на Д-р Паскова, Клиника ДермаВита, успяхме да заснемем това интересно видео и да ви запознаем с цялата процедура на химичен пилинг.

Представяме ви една интересна технология, която позволява лечението на акне по един ефективен начин.

Във видеото, което споделяме с вас е представена цялата процедура, придружена със съответните пояснения.

 

70 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*