Винаги, първо потърсете мнение на специалист!

Публикувано в Грижа, Съвети и трикове

prebo-pix

Сутрин заобикаляте огледалото и пренебрегвате образа в него…или настойчиво и упорито се взирате, сякаш това ще промени нещата с магичекса пръчка…

Не сте сами…почти всички са минали през това…Малко са хората, които в етап на живота си не са се сблъсквали с обрив, пъпка, черни точки, лека или дори тежка фаза на акне…които да помрачат ежедневието им.

Какво да правим?
“…но този крем подейства толкова добре на приятелката ми..”
или само
“видях реклама по телевизията…” няма да помогне…Кожата на човек е различна, а причите за прекомерно омазняване или акне са стотици…Самолечението не е начин за справяне.

Препоръчваме първо да се консултирате със своя дерматолог, който да ви назначи подходящо лечение и грижа.
Все пак сте наистина любознателни и искате предварителна информацоя…Вижте какви са трите основни фази и лечение…

Acne-stagess

Лека форма на акне: комедонолитични съставки (благоприятстват отстраняването на черни точки) или локални антибиотици за борба с възпалението. Назначаването на антибиотик в тази фаза на акне не е задължителна и е само с прешпоръка от дерматолог. Има достатъчно дръги методи и процедури, които да избегнат приема на лекарства, стига причината за акне и фазата да го позволят. Тук изключително добре се вписват дермокозметичните продукти за мазна и акнеична кожа, правилно подбрани и предписани от специалист.

Средна форма на акне: когато локалните мерки не са достатъчни, препоръчително е да се съчетае с перорално антибиотично лечение.
Трябва да се внимава с излагането на слънце (риск от фотосенсибилизация):  фотопротекцията на кожата, независимо от сезона е изключително важна. Голям процент от продуктите за третиране на акне съдържат ретиналдехид, прозиводно на ретинол/ вит А, който предполага качествена защита от слънчевите лъчи и се употребява само вечер. Дерматологично тестван и напълно безопасен за кожата, но фотонестабилен.
Попитайте лични си експерт.

Тежка форма на акне: прибягването до употреба на изотретиноин е обичайно.
Това предписание зависи от лекуващия лекар, поради нуждата от въвеждането на стриктни предпазни мерки, особено за контрацепция. Неговото действие обикновено показва добри резултати. Лечението на акне в тази фаза е предизвикатеслтво, а продължителността е строго индивидуална и често дълга.

Лекарства: за всяка форма на акне, лечението е специфично. Няма правило, ето защо да се доверите на ЕКСПЕРТА  е най-доброто, което можете да направите.

Резултатите, дълго чакани, разбира се не само ще повишат самочувствието, но и ще подобрят качеството на живот.

Задайте своите въпроси към Специалиста на Пребори акнето.

Д-р Паскова, Клиника Дерма Вита отговаря безплатно  на вашите лични запитвания за третиране на мазна и акнеична кожа.

Нашата мисия е да върнем усмивката на лицето ви.

slider-dr-paskova-prevoriakneto

2 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*