Когато акнето се разпространи и по тялото …

Публикувано в Съвети и трикове

Както вече сме споменавали много пъти, освен лицето, акнето може да засегне и тялото ни –  пъпките могат да се появят по врата, гърдите и гърба, и освен неудобство, могат да причинят истински дискомфорт. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат за правилната грижа за кожата на тялото, когато е засегната от акне.

  1. Чести вани. Потапянето в топла вода е за предпочитане пред това да масажирате тялото си с душ гел или сапун. Горещата вода държи порите отворени, а мъртвaта тъкан омеква и се отстранява по-лесно. Някои специалисти препоръчват да се слага шепа морска сол към водата, като спомага за по-бързото възстановяване на разранената кожа.
  2. Душ след изпотяване. Както знаете, изпотяването е свързано с допълнително омазняване на кожата, а мазната кожа е предпоставка на образуване на нови пъпки. Затова след тренировка или при изпотяване – вземайте душ. Така ще отстраните излишното омазняване и кожата ви ще е чиста.
  3. НЕ на сухата кожа. Противоположността на омазнената кожа е сухата кожа. Това се случва при сравнително по-малък процент от хората, но все пак е възможно. А що се отнася до акнето – сухата кожа е склонна към раздразнение, а ако е засегната от акне – до влошаване на пъпките. Затова при суха кожа използвайте ойл-фри лосион за тяло, който ще поддържа  кожата ви хидратирана, без да я омазнява.
  4. Прилагайте медикаментите против акне, ако са ви предписани от лекар. Въпреки че повечето от вас ще се фокусират върху третиране на пъпките по лицето, грижата за тялото е също толкова важна. Консултирайте се с вашия лекар относно медикаменти, които да прилагате при акне по тялото и не забравяйте, че постоянството е задължително  за успешната борба с акнето.
  5. Избягвайте вълнените материи. Въпреки че зимата е сезонът, през който често се носят дрехи от вълна, старайте се да ги избягвате. Вълната дразни кожата, а това може да влоши акнето. Изберете естествени материи като памук, които са нежни към кожата и не дават повод на пъпките да превземат кожата ви.

guess-attic-837156_640

1,096 Коментари

Коментирайте тук