Лоши навици

Публикувано в Съвети и трикове

Въпреки че спазвате всички изисквания и предписания, борбата ви с акнето е все още неуспешна или резултатите са незадоволителни. Може би част от причините за това са в някои от вашите ежедневни навици. Ето 5 от най-често срещаните грешки и идеи за избягването им.
beautiful-15742_640

1. Забравяте да почиствате телефона си.
На ден по повърхността на мобилния ви телефон полепват хиляди бактерии. Ръцете ви се докосват до най-различни замърсени повърхности – в градския транспорт, в магазина, на работното място, а впоследствие попадат и върху вашия мобилен апарат. И когато, по време на разговор, доближите телефона до лицето си, всички тези вредни микроорганизми по повърхността на устройството се прехвърлят върху лицето ви. Затова е препоръчително да почиствате мобилния си телефон поне веднъж дневно. Най-добре е да използвате антибактериални кърпички, като не забравяйте да следвате инструкциите на производителя.

2. Грешки при миене на лицето.
Използването на нечисти кърпи, при подсушаване на лицето, може да прехвърли можество бактерии върху него. А, както знаете, това е една от основнтие причини за появата на акне. Затова е препоръчително да използвате чиста кърпа всеки път, когато подсушавате кожата си.

Твърде честото ексфолиране също може да има обратен ефект за кожата ви и да предизвика раздразнение. При почистване на лицето трябва да спазвате само няколко прости правила. Измивайте лицето си 2 пъти дневно – сутрин и вечер, също и след спорт. По-честото повторение на тази процедура има обратен ефект.

Ако сте избрали гел, нанесете необходимото количество върху влажниа кожа, като избягвате зоната около очите (освен ако почистащия продукт не е адаптиран за тази зона). Масажирайте внимателно лицето си с длани, не търкайте прекалено интензивно и изплакнете обилно. Ако предпочитате хигиенен продукт без изплакване, можете да изберете мицеларана вода, адаптирана за вашия тип кожа като Cleanance Мицеларна вода и да отстраните замърсяване и/или грим с помощта на памучен тампон.

steak-881170_640
3. Вредна храна.
Има много теории относно това дали опредена храна причинява акне. Някои специалисти изтъкват шоколада и сладкото като едни от основните провокатори, докато други „винят“ млякото и млечните продукти. Нашият съвет е да наблюдавате хранителните си навици и ако установите, че дадена храна или тип продукти водят до увеличение на акнеичните прояви, просто намалете приема им.

alone-279080_640
4. Саморазправа с пъпките
Сигурно често ви се случва да стоите пред огледалото и да изстисквате пъпките. Но несъмнено вече знаете, че това не е особено добра идея. Изстискването на пъпките може да доведе до допълнителни инфекции, замърсяване, раздразване на кожата и усложняване на акнето.

5. Отказвате се твърде рано.
За съжаление, акнето е упорит проблем и справянето с него може да отнеме доста време. Заредете се с търпение и воля, и не се отказвайте твърде рано, само защото резултатите не идват в очакваното време. Но ако след месец борба с акнето не забележите подобрение, нашата препоръка е да посетите дерматолог.

505 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*