Мицеларна вода ? Защо не?

Публикувано в Съвети и трикове

Прибираш се късно вечер и не си представяш да нанасяш гел, да го разпенваш на влажна кожа, леко да потъркаш, след това да изплакваш и тепърва да подсушаваш кожата, за да нанесеш крема… Мислиш си – „Няма ли нещо по-лесно, само с един жест да почисти кожата ми, за да се добера по-бързо до леглото?“ Бъди сигурен, че не си единственият, на който му минава такава мисъл.

А знаеш ли, че такъв продукт има?

Неслучайно през последните години, мицеларната вода се превърна в един от най-често използваните и предпочитани продукти за почистване на кожата. Но какво представлява всъщност и какво я отличава от останалите?

Както предполага името ѝ, тази вода съдържа мицели. Това са микроскопични сфери от почистващи агенти, които при контакт с кожата, се разтварят и като попивателни гъби всмукват излишния себум и замърсяванията. Така „теренът“ е чист и другите съставки във формулата могат да допринесат със своя ефект, пр. регулиране на себума, овлажняване и тонизиране на кожата.

eye-775347_640

При разработването на мицеларна вода, обикновено се избягва влагането на изсушаващи и раздразващи кожата съставки, като алкохол и сапун.

А сега плюсът за момичетата – нежната й формула е подходяща за отстраняване на грим, дори на очи и устни.

Днес на пазара може да намерите редица мицеларни води с най-разнообразни свойства, предназначени за всеки тип кожа. Но все пак, в случай на мазна, склонна към акне, е добре да се доверим на такава, отговаряща на специфичните й нужди. Избери мицеларна вода с добавени съставки, които повлияват прицелно свръхомазняването (пр.монолаурин), без да я изсушават, а напротив – успокояват и хидратират. Обърни внимание и на броя съставки! Не следвай принципа на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“…

Най-голямото удобство? Единственото друго нещо, от което се нуждаеш, е памучен тампон, с който да нанесеш тази вода на лицето, шията и деколтето. При това – без да изплакваш.

Само за секунда, кожата е перфектно почистена и озарена!

125 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*