Постоянството – път към успешната борба с акнето

Публикувано в Съвети и трикове

Разрешаването на един проблем е бавен и тягостен процес, който често може да се проточи толкова дълго, че чак да забравим кога точно е започнал. Често се налага да чакаме, за да видим резултат и да инвестираме цялото си търпение и въпросният проблем все още да е на дневен ред. Познато ли Ви е? Ситуация, доста подобна на битката с акнето.

Акнето е състояние на кожата, което се появява на лицето или на други части от тялото като гръб, гърди и поради естеството си на изява е причина за дискомфорт от социален и физически аспект. Една от основните характеристики на това състояние е неговата упоритост и продължителност във времето. Понякога пъпките могат да се задържат върху лицето дни наред, което предизвиква чувство за отчаяние и безпомощност. Вие не трябва да се поддавате на тези отрицателни емоции, защото акнето е проблем, в борбата, с който не сте сами.

Лекарят дерматолог е един от най-силните Ви съюзници. Спазвайте точно неговите предписания – ако се касае за медикаментозно лечение, поинтересувайте се как точно се приема лекарството – преди, след храна, налага ли се особена диета при приема на този медикамент, колко пъти дневно. Запишете всички тези Ваши препоръки и стриктно ги спазвайте. Ако Ви е препоръчана употреба на козметични продукти, не пропускайте нанасянето им – те подпомагат защитата на кожата от досадния проблем, а и ни правят по-красиви. Не бъдете нетърпеливи. Бъдете постоянни и упорити като врага, защото най-лесно е да се справиш с един проблем, с неговите собствени средства.

Внимателната, прецизна и дълготрайна грижа ще Ви се отплати с красива, чиста и свежа кожа, плод единствено на Вашето желание и търпение.

girls-846993_640

 

194 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*