Тютюнопушене и белези от акне

Публикувано в Съвети и трикове

Известно е, че тютюнопушенето има редица негативни последици за здравето. Проблемите могат да бъдет леки – като кашлица или задух, или по-тежки, като рак на белия дроб. Но наред с всички проблеми с дихателните пътища, тютюнопушенето може да окаже негативно влияние върху вашата кожа и огнищата от акне.

woman-918616_640 (1)
Тютюнопушенето съсухря и състарява кожата. А както знаете, дехидратираната кожа зараства по-трудно и продължително, което оказва негативно влияние и върху акнето.
За съжалeние, една от негативните последици от акнето, са белезите по кожата. Когато пъпката е била твърде голяма или е зарастнала трудно, е много вероятно да остане белег. При направено изследване със страдащи от акне е установено, че болшинството от хора със сериозни и дълбоки белези, са пушачи. Това, от една страна се дължи на дехидратацията на кожата, но от друга – на всички токсини и вредни вещества, които се съдържат в цигарите.

cigarette-424540_640
Знаете, че здравият огранизъм е предпоставка за успешното лечение на акне. Освободете себе си и тялото си от всички токсини и вредни вещества, включително цигарите. Така че бъдете крачка напред с лечението на акне и неговото излекуване завинаги!

168 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*