14 съвета за здрава и чиста кожа – част 1

Публикувано в Съвети и трикове

  • Голям процент от човешкото тяло се състои от вода. Затова поемането на достатъчно количество от живителната течност ни гарантира добър тонус и освежава. Това е валидно и за кожата. Ежедневната хидратация оставя кожата гъвкава и сияйна.
  • Избягвайте да поставяте върху кожата си продукти със съдържание на алкохол. Това важи и за мъжете, които използват лосиони за след бръснене на алкохолна основа. Алкохолът изсушава повърхността на кожата, което води до естествена реакция на секреция на по-голямо количесвто мазнина, за да се възстанови естествения баланс, а при кожа, склонна към омазняване резултатът определено не е желан.
  • Когато правите сутрешния си тоалет или се подготвяте за среща – започнете първо с прическата и след това се концентрирайте върху грима. Ако използвате сешоар след като вече сте нанесли грима, това може доведе до разтичане на грима по лицето ви, насълзяване на очите от случайно попадане на топъл въздух и други ситуации, които ще Ви забавят и могат да развалят приятното прекарване.

portrait-597173_640

  • Смяната на сезоните предполага и промяна в начина, по който се грижите за кожата си. Хидратиращият крем за лице, който сте използвали през лятото, е добре да бъде заменен от обогатен крем за по-дълготрайна и силна защита от влиянието на времето.
  • Обърнете внимание на тоника – лесен за употреба – без вода и само с памучен тампон, освежава за миг и оставя кожата чиста и свежа.
  • Старайте се да си почивате. Можете да заложите на отпускащ спорт, йога, разходки сред природата, спа процедури или масажи, или просто правете често всичко, което Ви доставя удоволствие и радост. Стресът е един от факторите, които влияят върху състоянието на кожата.
  • Почиствайте редовно диоптричните и слънчевите си очила с адаптирани дезинфектанти. Така ще ограничите замърсяванията, които ежедневно са в контакт с кожата ви.

737 Коментари

Коментирайте тук