14 съвета за здрава и чиста кожа – част 2

Публикувано в Съвети и трикове

  • Опознайте кожата си, за да се грижите за нея правилно. Всеки тип кожа – суха, мазна или нормална – предполага различни грижи и различни продукти. А ако не сте сигурни за вашия тип кожа – консултирайте се с козметик или дерматолог и разберете какви продукти са подходящи за правилната грижа.
  • Ако кожата ви е прекалено чувствителна или склонна към алергични реакции, подбирайте продукти, адаптирани за нейните нужди.
  • Горещата вода отваря и разширява порите на кожата, докато студената ги свива и затваря. Затова след душ изчакайте 15-20 минути преди да поставяте какво и да било върху кожата си, за да ѝ дадете нужното време да се адаптира.
  • Ден почивка. Давайте на кожата си поне ден почивка, през който да не носите грим. Това ще ѝ позволи да си „почине“ и да диша свободно, което е важно за възстановяването ѝ, а тя ще Ви се отплати с красота.
  • Съблюдавайте срока на годност на козметичните продукти, които използвате. Знаем, че имате цял набор от любими и скъпи гримове, с които не бихте се разделили за нищо на света, но колкото по-дълго стоят отворени, толкова повече се нарушават качествата, заради които сте ги избрали и е възможно да се замърсят. Не забравяйте, че раздялата със стария козметичен комплект е повод да си вземете нов.Какво по-добро от това, не мислите ли?
  • Ако сте решили сами да изстискате пъпка на лицето или тялото си – направете го по правилния начин. Измийте ръцете си с подходящ сапун и дезинфекцирайте тънка игла, след което внимателно пукнете пъпката. Бъдете внимателни – нужно е съвсем лек натиск, колкото да пробиете кожата. След това поставете памук от двете страни на пъпката и притиснете нежно. Ако не се получи, не прилагайте сила, а оставете по този начин. Дезинфекцирайте мястото с адаптиран продукт и нанесете продукт, който ще подпомогне възстановяването на кожата..
  • Ако по тялото или лицето Ви се е появила зона на дискомфорт с косъм, който расте „навътре“, наложете топъл компрес върху мястото. Това ще отвори пората и косъмът ще омекне. Това ще улесни изваждането му. Използвайте дезинфекцирани пинцети и се погрижете за мястото след това – почистете с адаптиран продукт и нанесете продукт, който ще подпомогне възстановяването на кожата.

eating-breakfast-846365_640

 

407 Коментари

Коментирайте тук