5 стъпки за чиста кожа след края на лятото

Публикувано в Съвети и трикове

…или как да се справим с ребаунд ефекта?

Наслаждаваме се на резултата от летните ни “забежки” на плажа, планината или просто на открито в парка. Кожата ни изглежда, че сияе, а ние усещаме колко сме неотразими…Какво се случва в действителност?

Кожата, склонна към омазняване, “се чувства” добре през лятото, но щом настъпи есента, това вече не е така. Уплътнена от слънцето, кожата вече не позволява излизането на себума от космено-мастния фоликул. Следва появата на незначителни или по-серизони несъвършенства по кожата.
Проявява се прекомерно реакционно производство на себум, това, което дерматолозите наричат ребаунд ефект.
dry-skin-art

Според степента на тежест, вземането на мерки при мазна кожа и акне преминава от спонтанната покупка на козметични продукти за мазна кожа до прескрипция на медикаменти от дерматолог.
Козметичните продукти допринасят за постигането на терапевтичен резултат, използвани самостоятелно или придружаващи медикаментозна терапия. Те осигуряват неагресивно почистване и компенсират иритацията и сухотата, породени от лекарствата

Какво да направим?
1/ Нежно ексфолиране и отстраняване на мъртвите клетки, подобрява кръвообращението и ще се стимулира процесът на обновяване на клетките.

2/ Ежедневна щадяща грижа и почистване – не забравяйте ритуала за почистване на кожата сутрин и вечер, това е основата на здравата кожа. Изберете вниматено продукта за почистване. Прекалено агресивните изсушават кожата в повърхността, което води до точно обратният ефект-свръх продукция на себук чрез който кожата се “защитава”.

3/ Третиране на засегнати участъци – тук избора на продукт е строго индивидуален и зависи от проблема – посъветвайте се със специалист.

4/ Цялостна дълбока хидратация - хидратираща маска 1-2 пъти седмично ще поддържа кожата хидратирана, а хидратираната кожа е щастлива и се отблагодарява с гладкост и блясък.

5/ Повече усмивки, защото красотата се измерва в щастието и състоянието на духа!

love-yourselfff

270 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*