7 съвета за борбата с акнето, които може би не знаете

Публикувано в Съвети и трикове

Мийте косата си редовно, тъй като тя е в постоянен досег с външната среда – задържа бактерии и прах, които лесно могат да влязат в контакт с кожата на лицето и да провокират появата на несъвършенства. Поръчително е да измивате косата си колкото се може по-често, особено след спорт или продължително време навън.
bath-465577_640
Избягвайте носенето на шапки, ленти, кърпи за глава и шалове. Допирът на материята до лицето и шията ви, където най-често се появява акне, могат да раздразнят пъпките. Затова е добре да избягвате покриването им, а ако имате акне по гърба или тялото си – да не носите дрехи от материи като вълна или синтетични влакна, които дразнят кожата. Изберете естествени материи (лен, коприна, памук), които позволяват на кожата да „диша“.

Забравете за продукти за грижа с богата текстура. Те са предназначени за нуждите на сухата кожа и нансянето им върху мазна кожа влошава състоянието ѝ.

Изберете некомедоногенни гримове с oil-free текстура. Но не забравяйте да премахвате старателно грима преди лягане. Изключително важно е да почиствате лицето вечер, независимо дали използвате грим или не – през деня, кожата на лицето е вашата защитна бариера от външните замърсявания. Не пренебрегвайте почистването на лицето и сутрин, след сън – сънят има регенериращо действие, не само за тялото, но и за вашата кожа, която „се пречиства“ през нощта.
eyeshadow-682997_640
Избягвайте да докосвате лицето си. Докосването на лицето е навик, който повечето от нас имаме, и който е изцяло на несъзнателна основа. Опитайте да избегнете това, за да ограничите разпространението на бактерии.

Сменяйте по-често завивките си. Може би това е нещо, което много от вас подценяват: през деня по косата ви полепват стотици бактерии, а когато вечер поставите глава върху възглавницата си, замърсяванията се прехвърлят върху нея. Така, докато спите и несъзнателно движите главата си, те попадат върху лицето ви.

Приемайте повече витамини. Както знаете, това е особено важно за доброто състояние на вашия организъм. Здравата и чиста кожа са признак на здрав организъм. Хапвайте повече плодове и зеленчуци и се концентрирайте върху балансирано хранене.

fruit-712729_640

1,253 Коментари

Коментирайте тук

Вашият email няма да се публикува

*